Inlägg

Visar inlägg från januari, 2010

En bloggande kollega

En av mina allians kompisar bloggar. Han är motståndare till kärnkraft och gillar spårbilar. På hans senaste blogg, här , ondgör han sig över varför kärnkraften är avstängd. Ja det är i sig en berättigad fråga. Men en som är minst lika berättigad är då som följer. Om du nu inte gillar att rekatorerna är avstängda för översyn, hur hade det sett ut om du hade fått som du ville? Att vi inte hade haft några reaktorer alls igång? Då hade det varit väldigt kallt i många hus i Sverige idag.

Livet är underbart

Nu har jag sett ett svar på Facebook som jag bara måste delge er alla. Jag tillämpar selektivt glädjande åt nuet. Kylan hör inte till de saker jag gläds åt. Däremot gläds jag åt att dagarna blir längre och längre. Staffan min vän, så sant så sant. :)

Att tolka

Jag har funderat på detta att tolka folk och fä. Hemma har vi, numer, 2 kattor, en vit hane (Sten) och en svart hona (Flisa). Dessa två fä kan jag inte tolka, de ser på en med sina outgrudliga blickar och visar inget. Men andra då? Jag kollar på nätet vad "Tolka" betyder. hmm ... jag minns i lumpen när vi tolkade med skidor efter en bandvagn... Men sen står det "Att uttyda ett ords betydelse i ett sammanhang"... kul :) Låt oss se vad det står i tidningen .. I femte stycket står det "som i viss mån hejade fram". Det är väl öppet för tolkning? Jag tolkar det som att Stefan Mårtensson, som förövrigt liknar sig själv vid en skränande fiksmås, har påpekat för journalisten vid ett flertal tilfällen hur viktigt det var med just denna nyheten. Jag tolkar vidare att journalisten, med tanke på ordvalet och utgången av incidenten inte är riktigt nöjd med det hela. Men det är bara hur jag tolkar detta, inget annat. Andra problem som sker vid olyckliga tolkningar är de

men varför??

Bild
Jag har fortfarande problem... Jag förstår inte... Att man kan hata så mycket för en teckning ? Eller för den delen över en film eller annan bild ? Jag är inte mindre tollerant mot mina bekanta som är kristan, muslimer eller judar (jo jag känner folk av alla dessa tre trosinriktningar). Folk måste nog börja prioritera i sina liv :)

Nytt år, nya utspel, samma skåpmat.

I dagens närupplaga av Expressen skriver de att Mona Sahlin i SvD gör ett utspel om ministerposter till mittenapartierna om SD får vågmästar roll. För det första och för det viktigaste så borde vi gemensamat kanske kolla vilka problem som SD vinner röster på och lösa dessa. Som jag har förstått det så har det till en inte obetydlig del med att göra att man skall hjälpa de flyktingar och invandrare som redan finns i riket att assimileras av samhället, bli en del av samhället och inte en fristående del. Vi måste lära oss att allt som SD säger inte är fel eller rasistiskt, delar kan vara tabu och därför svårt att handskas med. Men vi får inte dra oss undan för att delar av vår immigrationspolitik är i bästa fall dålig i sämsta fall obefintlig. Gör om gör rätt